Interactief jaarbeeld SNB

Voor SNB (Stichting Nutsscholen Breda) mocht ik het jaarbeeld 2019 ontwerpen. Er is gekozen om het in de vorm van een interactieve pdf te doen. Korte teksten, visueel gebracht. Klikkend door de pdf komen de hoofddoelen voor SNB in beeld.  Wil je de interactieve pdf beter bekijken download hem dan hier en bekijk hem in Acrobat om de interactiviteit goed te kunnen ervaren.

Voor de Van Spaendonck Groep heb ik voor het Jaarverslag 2016 een aantal infographics en grafieken gemaakt. Opdracht in de eerste infographic was om de impact van social media weer te geven (op een A4-pagina). Op basis van Word- en Xcell-bestanden ga ik dan aan de slag om de belangrijkte en meest tot de verbeelding sprekende informatie eruit te halen. Dit alles wordt dan vormgegeven in de bestaande huisstijl. In opdracht van Van Spaendonck Groep.

Voor een brochure voor een nieuwbouwproject in Veghel moest er een illustratieve plattegrond komen die duidelijk laat zien dat Veghel heel centraal ligt (tov het wegennet) maar die ook uitdrukte dat Veghel middenin het groene hart van Brabant ligt. In opdracht van SchutDesigns.

Voor Kornuit bier (van Grolsch) en cafe Bakker (Heuvel, Tilburg) mocht ik een 5 meter lange illustratie maken die op een muur geplaatst werd. De illustratie moest het bierbrouwproces (van Kornuit) en het broodbakproces (cafe Bakker) in beeld brengen. Hoe alles begint bij het oer-ingredient graan en hoe daar twee verschillende producten van gemaakt worden die elkaar vinden in cafe Bakker. In opdracht van Uitzuid, interieurontwerp

De leden van de congregatie Zusters Franciscanessen Oirschot realiseren zich dat ze steeds ouder worden en op een gegeven moment niet meer in staat zijn om zelf hun verhaal door te vertellen. Het Inventief begeleidt de zusters om hun geestelijk erfgoed toekomstbestendig te maken. De Zusters Franciscanessen van Oirschot hebben zich vierhonderd jaar bezig gehouden met grote vragen als: zou ik met minder kunnen? En: wat kan ik betekenen voor een ander? In deze infographic zijn de levensvragen van de zusters inzichtelijk gemaakt en wat ze mee willen geven aan toekomstige generaties: leef met aandacht. In opdracht van Het Inventief, ism Studio Tween.

Basisschool Het Rondeel in oost 's-Hertogenbosch (onderdeel van ATO Scholengroep) is bezig geweest om duidelijkheid te scheppen naar zijn teams, hiervoor hadden ze een infographic nodig die alle neuzen één kant op zou krijgen. Directeur Nicole van Mook zegt er het volgende over: "De reacties van zowel team als andere betrokkenen bij de school zijn heel goed. Het is een beeld dat rust geeft voor de toekomst."  Naar aanleiding van deze goede ervaring mocht ik daarna ook de visie in een infographic verbeelden. In opdracht van ATO Scholengroep

Voor VGN (Vereniging gehandicaptenzorg Nederland) heb ik voor een wervingsbrochure het opleidingsschema overzichtelijk in beeld gebracht worden. Het schema moest laten zien welke beroepen je uiteindelijk in de gehandicaptenzorg kan doen (en op welk niveau). In opdracht van Het Inventief, ism Paul Maas.

In opdracht van Robidus (specialist in beheersbare sociale zekerheid) heb ik een infographic ontworpen die hun dienstenpakket in beeld brengt. Deze infographic wordt door Robidus ingezet bij klantgesprekken en wordt dus altijd mondeling nog toegelicht.

Voor Obec Software Engineering B.V. moest het digitaliseringsproces van post in beeld gebracht worden. De zogenaamde barcodetechniek waarvoor Obec de software levert. In opdracht van Obec, ism Studio Tween.

Een vorm van Agile werken is de scrum-methode (uit de ict-wereld). De scrum-methode zorgt ervoor dat de klant veel meer betrokken is bij de ontwikkeling van het product. In plaats van het hele project in één keer te maken, worden steeds 'stukjes' project opgeleverd. Ieder 'stukje' is wel al meteen bruikbaar. In de softwarewareld is dat bijvoorbeeld een (werkende) functie in een programma, bij een communicatiebureau is het bijvoorbeeld een artikel voor een blad dat is geschreven, voorzien is van foto's en in ontwerp staat. In opdracht van communicatiebureau Het Inventief.

Voor GGz Breburg (geestelijke gezondheidszorg, regio Tilburg, Breda) heb ik een infographic ontworpen voor de Digitale pre-intake. Via deze Digitale pre-intake kunnen cliënten veel sneller en doelgerichter geholpen worden. In opdracht van communicatiebureau Het Inventief

Voor GGz Breburg (geestelijke gezondheidszorg, regio Tilburg, Breda) heb ik een serie infographics ontworpen. Ingewikkelde materie wordt op deze manier beter behapbaar en ziet er ook aantrekkelijk uit. Zeker bij een opdrachtgever waarbij het lastig is om cliënten in beeld te brengen (ivm privacy) is het aantrekkelijk om met illustraties of infographics te werken. In opdracht van communicatiebureau Het Inventief

Voor Grolsch heb ik het brouwproces in een informatieve infographic in beeld gebracht, van het mengen tot het bottelen. De illustratie heeft een ambachtelijke uitstraling wat past bij het imago van Grolsch. Deze illustratie wordt verwerkt in een evenementenbar van Grolsch waar speciale bieren geproefd kunnen worden. In opdracht van Uitzuid.

06 - 51 13 84 82

Heleenverhoevenontwerpt@gmail.com