Ontwerp Ramen Restaurant Gouds glas

Voor restaurant Gouds Glas heb ik een hele mooie klus mogen doen. Ik heb een serie van 6 ramen met taferelen van Gouda en omgeving mogen ontwerpen. Allerlei taferelen uit en rondom Gouda die in overleg met de eigenaren zijn uitgewerkt tot ramen, van schets naar realisatie. Zoals Kinderdijk, de kaasmarkt met de Waag, het Houtmanplantsoen, de Reeuwijkse Plassen en het Stadhuis op de markt. Als alle ramen op een rij hangen, zie je dat de zonnestralen over alle vensters heen lopen.

 Foto's: Bashmedia, Pieter Dommisse

Wonen Breburg was op zoek naar een illustrator die een set van kaarten kon illustreren die ze konden versturen aan huurders. Wonen Breburg had al een bestaande stijl van icoon-achtige ilustraties die ze wilden combineren met een losser getekende illustratie, zo zie je dus in alle kaarten 3 lagen verwerkt, de losse getekende lijn, de aquarel-achtergrond en strakkere icoon-illustraties. Daarnaast zijn ook de huisstijlkleuren rood en blauw (en accentkleur groen) terugkerende elementen in de kaarten geworden. 

In 2020 kwam Wonen Breburg met een vraag voor een nieuwe set kaarten. Een kaart voor een delicaat onderwerp: huurachterstand. Voor huurders waarbij al van alles is geprobeerd om tot communicatie te komen is dit kaartje bestemd. Het wordt achtergelaten wordt in de brievenbus als er niemand thuis wordt getroffen. Vanwege de delicaatheid van de situatie hebben we gekozen voor een algemene uitstraling: één kaart met een lente-zomer uitstraling en eentje voor de herfst-winter.

Heleen Florusse was zeer gecharmeerd van mijn eigen illustratieve website en kwam zodoende bij mij terecht voor een logo, huisstijl en website. Zee is een belangrijk element voor Heleen, deze zag ze dan ook graag verwerkt in de illustratie gecombineerd met golfbrekers, waarbij de golfbrekers symbool staan voor 'ruimte' en waar zit de ruimte voor jezelf en de zee die door deze ruimte heen golft. Na een intensief proces van afstemmen kwamen we op onderstaande illustratieve stijl uit. 

Voor haar website heb ik een serie iconen ontworpen.  Het meest rechtse icoon (over mijzelf) gebruikt Heleen als ze een compact logo nodig heeft.

Hieronder een aantal (van de vele) schetsen die ik heb gemaakt, waarin je ook heel duidelijk kan zien dat een relatief eenvoudige opdracht 'zee en golfbrekers' op veel manieren te interpreteren is. Wat het belangrijkste was, is dat het uiteindelijk goed bij Heleen voelde en pastte.

Voor cafe Buurten in Utrecht heb ik een aantal (foto)collages mogen maken die geplaatst worden op de kast-achterwanden van de barkast. Douwe Egberts moest in deze collages 'gebrand' worden. In Buurten schenken ze een speciale ontwikkelde koffie exclusief gebrand voor de horeca. De koffie is geselecteerd door de heren Dirk & Jan, twee oud-medewerkers van DE (koffiebranders). Voor de collages links heb ik beeldmateriaal (foto's, oude lijntekeningen van koffiebladeren) gezocht, bewerkt en vrijstaand gemaakt, een landkaart getekend en bewerkt zodat hij er oud uit ziet. Rechts zijn nog een aantal Photoshop-bewerkingen gedaan, zoals het toevoegen van de 3 koffiekopjes en het  vergroten van de tafel en daarbij rekening houdend met de kaders van de kast. In opdracht van Uitzuid.

Voor Cello, een instelling voor ondersteuning aan mensen met een beperking, combineer ik fotografie met illustraties. Aansluitend bij de slogan ‘Ik zie jou‘, ziet Cello ook allerlei mogelijkheden en dromen voor hun cliënten. Deze dromen en mogelijkheden worden door mij over de foto's heen geïllustreerd. In opdracht van communicatiebureau Het Inventief

 Foto's: Bashmedia, Pieter Dommisse

Geïnspireerd door de gedichten van vriend Frans Ellenbroek (directeur Natuurmuseum Brabant, bioloog, kunstenaar, dichter) bracht ik de kracht van beeld en poëzie bijeen in deze set van zes kaarten. De intieme gedichten gaan – zoals meestal – over leven, liefde en verlangen. Het ene gedicht speels, het andere gedicht weer meer ontroerend. Met deze reeks kaarten wil ik mijn stijl en veelzijdigheid in illustreren laten zien. Door elk gedicht heb ik me laten inspireren tot een bijpassende illustratie, waarbij ik gebruik maakte van diverse technieken (aquarel, collage, inkt-, potlood-, en pentekening). Wil je een setje ontvangen neem dan contact met me op!

Rupsen worden vlinders. Zo schitterend kan verandering zijn. Om het leven te vieren heb ik een set ansichtkaarten ontworpen met vlinders als thema. Wil je een setje ontvangen neem dan contact met me op!

06 - 51 13 84 82

Heleenverhoevenontwerpt@gmail.com